Det finns otroligt många olika sorters senap att välja på i vanliga affärer, på apotek och i saluhallar och delikatessbutiker Jag har inte gjort någon räknekoll, men det skulle inte förvåna mig om det kommer upp i antalet olika sorters tandkräm
Hemgjord senap är nog en av de enklare tillbehören till julmaten man kan göra, den såväl bör och kan göras i förväg, sedan får senapen mogna i några dagar i kylskåpet
SENAP I MORTEL. Lägg senapsfröna i en kastrull och fyll på vatten så det täcker plus någon cm. Beroende på hur stor mortel du har så mortlar du lite senapsfrön i taget till en jämn röra
Det allra enklaste receptet består av krossade senapskorn och vatten. Krossa senapskornen i en kraftig bunke med senapskula eller använd en mortelstöt, tillsätt vattnet efter hand tills senapen fått smidig konsistens
Jag lagar många maträtter där en osötad grov senap är en ovärderlig ingrediens. Från början använde jag grov Dijonsenap, men sen ett halvår tillbaka går den inte att hitta i en enda butik i vår närhet
Utan den söta ketchupen, senapen, dressingen och det vita brödet smakar det självklart inte som det brukar, men det här blir en maffig och mycket fräschare middag med ett rejält tuggmotstånd
Jag är egentligen inte ”senap-människa” men tycker att det vid vissa tillfällen kan vara gott med en klick eller två – och just till julbordet kan vara ett sådant tillfälle
Hemlagadsenap är en verkligt trevlig present att ge bort till jul. Man kan själv avgöra hur söt eller stark man vill ha den och kanske bli något av en specialist på husets senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.