Rostbiffenhelstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Ibland har man tur och just i dag var det extrapris på riktigt fin svensk rostbiff så det kändes rätt så givet att slå till
Då är rostbiffen ljust rosa. Skiva rostbiffen så tunt du kan och lägg upp på fat. 1,2 kg rostbiff eller ryggbiff. Helstek rostbiffen i ca 1,5 timmar på 150 grader eller ca 2 timmar på 125 grader. Ta ut rostbiffen när temperaturen är 60 grader. Låt rostbiffen vila och svalna i ca 15 minuter innan du skär upp den
A. l. a. H. j. ä. r. t. n. s. D. g. v. d. m. f. ö. i. å. ,. e. b. h. k. o. K. u. 1. 5. p. S. I. y. 0. c. (. ). G. 2. V. B. T. 6. N. 4. 3. P. 7. –. F. w. L. R. t l. k g. g r. d l. s t
Detta är en rätt som jag ibland får hemma hos mina föräldrar. Under semestern hjälpte jag till lite i köket i föräldrahemmet, och vi lagade då denna rätt
Vira in rostbiffen i aluminiumfole och sedan en tjock ren handduk. 11 kg innanlår eller rostbiff av nöt 1 st vitlöksklyftor 1-2 stycken 0. 1Till smörgåsmat eller buffé skivas rostbiffen tunt, gärna kyld
Rostbiffen tillagade jag genom att salt och peppra den rikligt och sedan låta den gå i ugnen i 150 grader till den hade en innertemperatur på 60 grader
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Så löd fredags middagen hos oss. Gott gott. Älskar såser av alla de slag. Emmis skrutt åt med god aptit, Tzatziki är en av hennes favorit saker att ”dippa” i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.