Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Idag ville jag göra en söndagsstek, men inte vilken som helst, utan en vegetarisk helstekt blomkål. Så jag blandade ner saffranet med rumsvarmt smör och sedan smetade jag in hela blomkålen med saffranssmöret
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm salladoch fikon. Serverade sedan den skivade rostbiffen med den varma salladenoch färska fikon
Riv vitkålen tunt med en osthyvel. Strimla isbergssalladenoch skär gurkan i smala stavar på längden. Lägg i en bunke och häll på vinäger, olja och kryddor
Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladenoch blanda väl. Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja
Det blev grönsalladmed tomater i klyftor, apelsinbitar ochkrispiga granatäppelkärnor. Toppa med lite basilikablad, champagnevinäger, olivolja och servera gärna med en härlig paj
Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 4 vitlöksklyftor, skalade och rivna
Stek i en stekpanna ingefära ochsalladslökoch servera medsalladen. Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.