Bryn oxfilén runt om i en stekpanna. Smaksätt med salt och svartpeppar. Tadärefter av folien, skiva filén tunt och lägg upp den på ettuppläggningsfat och häll över såsen
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Lite nostalgitripp med andra ord. Det är lite av ett vågspel att ge recept på såsen, eftersom smaken kan bli väldigt olika beroende på vilken kryddblandning du använder
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Fräs mjölet och späd med mer sky samt vatten och grädde. Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen
Rör ut creme fraiche medgrädde, fördela över potatisen i formarna och toppa med lite parmesan. Red av med lite idealmjöl och koka såsen ett par minuter
4 ca 600 g oxfilé i bit 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Sås. 2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
6 Oxfilémed gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.