Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade ochugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
Är gärna det ugnsbakade citronköttet också. Temat allt i samma form eller på en plåt är utmärkt ochhelstekt kycklin i all enkelhet är gott även på andra dagar än fredagar
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen medrotfrukteroch sås 125 grader Salta
Helstekt kyckling medrotfrukteroch sky – gör så här. Att dricka till helstekt kyckling. Skär kycklingen i bitar och servera på varma tallrikar medrotfrukter, skysås och jordärtskockscrème
Helstekt fläskfilé med sås på hallonchutney ochugnsbakade potatisar. Mamma placerade sig i köket och det tackade jag för, satt i godan ro och pärlade med G
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.