Moset med sina smaker av lagrad ost och oregano talade på något sätt för sig självt när tuggan intogs och köttet…Ja köttet blev mycket bättre på detta sätt än när man kör på högre temperatur under kortare tid eller steker/grillar den direkt
Mortla de fyra pepparsorterna ochströ/tryck in dessa över hela filén. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Medanfläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Severa fläskfilénmed den balsamicorostade löken, jordärtskockspurén och morotsslantar. Pensla fläskfilénoch stek den i smör i en stekpanna, så att den får vacker färg runtom
Helstektfläskfilémed sås på hallonchutney och ugnsbakade potatisar. Mamma placerade sig i köket och det tackade jag för, satt i godan ro och pärlade med G
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.