Eftersom vi skulle äta vår fläskfilé med en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesisk dippsås som han visste fanns i Lisas bok "Det godaste jag vet"
Toppa med tomater, sockerärtor & rödlök. Lite isbergs sallad. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Gör en sallad och toppa med röra, rödlök, ärtskott/sockerärtor & kokt ägg. Blandad sallad. Då jag tidigare gjort denna röra på fettfri majonnäs så skriver jag om det igen eftersom fettfri majonnäs har utgått ur sortimentet hos affärerna, tyvärr
Kycklingsoppa med bacon och sparris. Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs
Pensla med glazen några gånger under stek- eller grilltiden. Coleslaw 1 Blanda vitkålen med morot, vinäger och salt. 2 Servera fläskfilén med den rostade potatisen, coleslaw och rucola
Linda sedan fläskfilenmed bacon och grilla den hel på grillen. Vi åt köttet tillsammans med friterade potatisklyftor, tre olika såser och en god sallad
Kontrollera med termometer. Eller minst 20 minuter (medan du förbereder önskade tillbehör). Grilla den sedan på lägre värme till en innertemperatur på 65 grader. Låt fläskfilén vila några minuter innan du skär upp och serverar fläskfilén i ca 1-2 cm tjocka skivor med valfritt tillbehör som grönsaker, sallad och sås. 600 gram fläskfilé
Servera med klyftpotatisar och en sallad. Hetta upp en stekpanna med olja i. En enkel salladmedsalladsblad, tomat, gurka, fetaost och melonkärnor passar utmärkt till
Fördelen med att jobba lite senare nån dag i veckan. Krydda lövbiffen med salt & peppar och stek hastigt i lite olja tillsammans med ingefära, tillsätt lök & kål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.