Helgmiddag med viner långt bortifrån
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 12 tunna snedskurna skivor baguette, gärna surdegs-
  • olivolja
  •  
  • Röra
  • 250-300 g varmrökt lax, skinn- och benfri
  • 100 g neutral färskost, t ex Philadelphia
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad dill
  • 2-3 tsk rivet citronskal
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 4 personer:
  • 600 g oxfilé eller annat mörkt kött
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  •  
  • Bönröra
  • 150 g chorizo eller annan kryddig korv
  • 1 msk smör
  • 150 g haricots verts
  • 1 burk bönor, borlotti eller cannellini, ca 400 g 150 g sojabönor, tinade
  • salt och peppar
  •  
  • Timjansky
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc kalvfond
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 msk smör
  • ev salt och peppar
  • 6-8 personer:
  • 2 askar neutral färskost, t ex Philadelphia, 200 g 3 ägg 1 ¼ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  •  
  • Topping
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk vaniljsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.