Det här med VAB är lika tråkigt som dagen idag är grå. Sällan blir dagarna längre än med sjuka barn. Jag är petig och kräver att biffarna enkelt går och steka och håller ihop så det inte slutar med en smulig röra i stekpannan
Det kanske kan passa bra med ett litet helgmiddagstips så här på fredagen. Detta åt vi visserligen förra helgen, men jag har inte hunnit med att blogga om det tidigare och nu är det ju passande nog helg igen
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Har ju kommit av mig med det på sistone. Lägg över degen i en oljad plastlåda med lock. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den med en vass kniv på längden
Dessa vackra och långa bröd påminner mycket om baguetter, men de blir mycket större. Bröden görs lika långa som bakplåten och det ryms två stycken på en plåt
Pensla de färdigjästa längderna/bullarna med ägg och toppa med flagad mandel. Vispa grädde med socker. Spritsa på fyllningen och toppa med vispad hallongrädde
Här i fusionutförande med en spännande och smakrik currysås. Fläskfilé med spetsig currysås. Rosta potatishalvorna i rikligt med matolja tillsammans med finhackad persilja, salt och peppar
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Helstekt utskuren biff av älg,medNilssons potatisrulleoch RödvinssåsSå här gjorde vi. Rulla ihop smördegen och nyp ihop ändarna, pensla med ett uppvispat ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.