Men det är sånt man får räkna med när man fyller år mitt i sommaren. Nu är Idas första barnkalas över. Till "fördrink" fick de rabarberslush att svalka sig med, men sen ville de flesta ha saft
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Värm på medelvärme. Så gör du din egen Twix i megaformat – med bara tre ingredienser Så gör du glass på bara två ingredienser (utan glassmaskin) Dagens godaste
Det var en 60 bit bröllopstårta med Kladdkaksbotten, Mörk chokladmousse och Hallonmousse. Den här bröllopstårtan gjorde jag till ett par i helgen, blev riktigt nöjd hoppas de också gillade hur den blev
Underbart goda med smör och ost, kanske en klick marmelad. Fräsch laxburgare smaksatt med lime, chili och ingefära serverad med vitlöksaioli 50 gram färsk jäst
Täck med ostskivor. s Första tipset fick jag från Viktoria som tyckte jag skulle catera. Jag lade blandad sallad på kanterna och täckte toppen med skinka
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
En oväntad paj med broccoli, trattkantareller och valnötter. Första pajen är klar. Vispa ihop äggen med mjölk och resten av osten, kryda med salt o peppar
Smaksätt med lite salt. Blanda mjukosten med paprikapulvret, och låt det stå och mjukna till. När man börjar med lagren så börjar man med att lägga två halvor av hönökakan i botten och därefter breda ut leverpastejen
Vi fick ju en receptskatt efter Ankis mor med otroligt många sillrecept, böcker där alla varianter hon gjorde genom åren finns antecknade, om de var goda eller mindre goda, hur mycket som hade gjorts och så vidare
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Så - med en nyinköpt teflonkastrull och rustad med två termometrar så satte jag igång
Stjälp upp i en limpform med bakplåtspapper. Pynta med frön på ovansidan. Valnötsbröd1 limpa4 dl solrosfrön2 dl fibrex2 dl valnötter2 dl pofiber4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 tsk salt8 ägg100 gram färskost4 msk vatten(eventuellt 1 msk honung om man vill)Mixa solrosfrön och fibrex med en stavmixer eller i en matberedare tills det blir ett halvgrovt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.