Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare. Jag tog min stavmixer och gjorde mönster i brödet innan jäsning 40 minuter och sedan i ugnen på 200
I lördags blev det fynd på loppis då vi hittade söta klossar med motiv ur Bröderna Grimms sagor. Hacka broccolin, skär fisken i små tärningar och häll ner det i den halvkokta quinoan
APRIKOS OCH LINFRÖ, två småbröd. Jag brukar baka ut mina bröd väldigt enkelt. Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödet med hackad aprikos och krossade linfrön
Så här blev mitt bröd som jag gjorde. Blev så sugen att baka Martins bröd med aprikoser och linfrön. Och så lät jag mina bröd jäsa lite längre än 1 timme pga vi hade så kalllt inne
Men lite brödbak har jag allt fått till. Och vilket bröd då=) Till och med färskt dagen efter. Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.