kan jag nog säga att det var exakt vad våra gäster plus Mr C gjorde i helgennär de åt den här vita choklad och lakritspanacottan med vanilj och lakritsmarinerade jordgubbar
Vissa helgen önskar man aldrig ska ta slut, denna var precis en sådan. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Sila ner blandningen över chokladen i bunken, tillsätt smöret i bitar och låt stå någon minut. Lite påskägg på toppen så blir det en påsktårta, lite hallon så blir det en mera somrig tårta, det är bara fantasin som sätter gränser
Nu har jag lämnat mitt gamla favoritrecept och helt övergått till att baka denna kladdkaka istället. Den är lika lättbakad men den är dessutom äggfri, betydligt tjockare och har en jämnare konsistens från kanten och in
Häll över nötsmeten. Galet kanske, men kan man inte sova är det lika bra att göra något kreativt än att bara sno runt i lakan som till slut känns mer som en tvångströja än något rofyllt mot kroppen
Lägg i bullarna i formarna och täck över med plastfolie. Låt jäsa i kylskåp över natten. Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 dl vatten och rör tills jästen lösts upp
Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den härhärliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.