Helenes paj med kiwi
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1150 g smör
  • 13 dl mjöl
  • 11 msk kallt vatten
  • 1200 g nötfärs
  • 11 msk smör
  • 11 mosad kiwi
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11 dl köttbuljong
  • 11 dl chilisås
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 13 ägg
  • 12-3 dl creme fraiche
  • 150 g riven parmesanostHacka i hop ingredienserna till pajdegen. Låt vila kallt 30 min. Klä en pajform och förgrädda skalet i 200 grader i 10 min. Fräs färsen i smör tills den blir smulig, lägg i kiwin och pressa vitlök över. Späd med buljong och chilisås. Låt puttra några min. Salta och peppra. Låt röran svalna. Vispa ihop ingredienserna till fyllning nr 2. Täck botten i det förgräddade skalet med färsröran och häll sedan på fyllning nr 2. Grädda pajen ytterligare 25-30 min i 200 grader. Servera med sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.