Blanda ner apelsinsaft och rivetapelsinskali glassmeten. Var himla sugen på att göra apelsinglass häromdagen, vill ju passa på nu när det finns så finaapelsiner med god smak i affären
Strimlaapelsinskalen med potatisskalare eller zestjärn. Skrubba apelsinernai hett vatten. Lägg skalen i en skål och häll på kallt vatten så att det täcker
Passa på att ta till vara på apelsinskalen som blir över nu ivintertid. De är perfekta att sylta och använda som dekorationtill tårtor, cupcakes och andra bakverk
-). Idag blev det en apelsinglass utan socker. Jag är ingen glassälskare vill jag erkänna, men är det den riktigtriktigt god och gärna hemmagjord så längtar jag efter det
Egentligen är det väldigt enkelt att få bort det beska när man gör Apelsinskals-syltning. Åh, höll på att glömma, just till jul brukar jag lägga några hela nejlikori burken också, förhöjer jul-smaken och det ser väldigtfint ut om man vill ge bort en burk i present
Koka upp grädde, mjölk och rivetapelsinskal. Apelsinglass. Denna glass med apelsinsmak tycker jag blev ganska god, inte så krämigikonsistensen som jag önskade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.