Ikväll startar HelaSverigebakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula. 1-2 st äpplen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 20-24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter,. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. 1 dl raps- eller matolja
HelaSverigebakar. Värm under omrörning - obs får inte koka upp. 12-15 bitar. 2-3 stycken tunnare mandelbottnar på bakplåtspapper. 2-3 mandelbottnar. Rita upp 2-3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper och. eller fördela till 2-3 bottnar på bakplåtspappret. När krämen blir runt 50-60 grader så tjocknar den. Rosta gärna den flagade mandeln i en stekpanna innan 12-15 bitar
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Men det är desto roligare att titta på programmet, även om man nästan blir svettig i tv-soffan när man ser hur deltagarna stressar på vid sina bakbänkar, tappar tårtor i golvet och så vidare
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av HelaSverigebakar, sök på HelaSverigebakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Äpple- och mandelmassekakorMördeg270 g vetemjöl 90 g socker 10 g vaniljsocker 200 g smör Fyllning100 g mandelmassa 0,5 st Äpple (Granny Smith) Grön pasta färg ( jag blandade skogsgrön med smaragdgrön)Gör smeten först och läggning mördegen i kylen medan fyllningen görs
Rör varsamt ned socker- och nötblandningen. I torsdags var det HelaSverigeBakar på sjuan och denna Nougat tårtan var med från en av deltagarna, jag har snott receptet rakt av
I senaste avsnittet av HelaSverigeBakar var det småkakor som var veckans tema vilket jag älskade. n och undrat hur så mycket saker kan gå fel hela tiden
IngredienserPetit coux-deg. De med vit-chokladgrädde trycker du ner ett eller ett par blåbär i samt läger ett blåbär på grädden som syns lite under locket
Keftedes, kofta, meatballs, fikadeller, polpette, kjöttkaker, Fleichlaibchen, lihapullat, albondigas- den finns över hela världen i ytterst små variationer
Om en stund ska jag bege mig ut i handeln för att bland annat köpa matvaror till kvällens middag, men först tänkte jag dela med mig av receptet på dagens kaka - fredagskakan vill har som tradition att baka på jobb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.