Idag bjuder jag på helkycklingallt-i-ettigen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag intevaritheltfrisk och så två klasser med muntliga prov på det
Ta fram kycklingen. Lägg i en smord ugnsform med hög kant. Torka den ordentligt med hushållspapper. Salta och peppra runt om kycklingen, även invändigt
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 helkyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Ihelgen testade jag att göra receptet själv då vi hade gäster. Det här är ett enkelt recept på kycklingiugn som jag lärde mig av min svärmor när vi var iIrak
Helstektkycklingiugn är en praktisk vardagsrätt då den sköter sig själv iugnen. KYCKLINGIUGN. Denna kycklingenfick en god marinad gjord på kinesisk soja, matolja, vittvin, ingefära och färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.