Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Vi jobbar inte på samma avdelning, nej inte ens på samma förvaltning men vi sitter ändå fysiskt rätt så nära varandra och kan vinka genom en glasdörr
Sätt ugnen på 225°C. Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjölet på bakbordet samt sockret och vaniljsockret ovanpå. Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet och violaromen
Bakarassistent Isabel hjälpte till att ta ut kakorna och att slå in dem. Jag har länge letat efter recept på kex som inte är så jättesöta och som kan passa till lite ost
Kärt barn har många namn. Den här kallar vi även Pitekaka. Det är svärmor som har bakat. Hon gjorde den här mjölkfri så även lillkusinen Lilly ska kunna äta den
Ett snabb bakat tunnbröd utan jäst med härlig smak av anis, fänkål och kummin. Har man inte så brått kan man försöka få de lite rundare och finare, men smaken är densamma
Smörj en ugnssäker form med måtten 20x30 cm och bröa den med glutenfritt ströbröd eller Po-fiber. Mät upp socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver
Sommarkaka 8-10 port. Här kommer ett superenkelt recept på sommarens godaste kaka. Den går att variera med frukt och bär, lite nötter eller tillbehör - baka på det som finns hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.