Hedgehog slices
majasmat-1
majasmat-1

Hedgehog slices

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk (397g) kondenserad mjölk
  • 2 paket Mariekex (göteborgskex)
  • 200 g mjölkchoklad (marabou)
  • 3 msk kakao
  • 250 g smör
  • 4 msk kokosflingor

Beskrivning

    1. Klä en 20x20 fyrkantig form eller i mitt fall 24x18 rektangulär form med bakplåtspapper. Detta gör det enklare att få loss kakan efter den stelnat.

    2. Börja med att krossa 1 paket av kexen fint i en matberedare. Och det andra paketet förhand i större bitar. Placera smulorna i en bunke under tiden.

    3. Häll i den kondenserade mjölken och smöret i en kastrull och kör på mellan värme till en jämn smet.

    4. När smöret smält lägger du i kakaon och blandar ihop.

    5. Häll denna blandningen över kexen tillsammans med kokosflingorna och blanda samman tills alla kexen täckts med smeten. Märkte att det var enklast att blanda med en slickepot (urskrapa)

    6. När du blandat färdigt för du över blandningen i den klädda formen. Smält sedan chokladen och bred ut ett jämnt lager.

    7. Låt stå i kylen ca 4 timmar eller tills den stelnat.

    8. Ta sedan upp den ur formen med hjälp utav bakplåtspapperet och skär den i rutor eller vad du nu önskar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.