Dem bakar jag i ur och skur och även mellan skurarna för den delen. Jag blandar hejvilt mellan olika frön, sirapssorter, oljor, torkade bär, bärpulver, flingor och mjölsorter
Smaken är choklad och havtorn med en vit chokladfrosting. Blanda ner de torra ingredienserna tillsammans med det andra och rör om så det inte finns några klumpar
Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret. Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra
Det som inte är lika självklart är att det nödvändigtvis måste vara sockerstinna och kaloririka skapelser som gör att blodsockerhalten skjuter i höjden och gör en allmänt stissig
Detta är en vaniljpannacotta som jag har toppat med "Bara Bär" Passerade Mango och Havtorn. Tanken hade varit att spritsa ett spindelnät i choklad och lägga i kylen, sedan lägga den över desserten med en liten plastspindel, men som sagt räckte inte riktigt tiden till
Flera segdragna förkylningar, en del bekymmer i min närmaste omgivning, den där elaksinnade vinterkräksjukan som grädde på moset under julhelgen, och nu senast influensa har gjort att kilona har trillat av, ett efter ett
När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Livet tar sina vändningar och jag med dessa, men fortfarande med full fokus på livets goda sidor, hur de än tar sig uttryck
Har du inte tid och ork till att ställa dig att göra en tårta. Smaken är densamma, och du lägger inte ner mycket mer tid än vad det tar att göra en sockerkaka
lite mer luft än vanligt och tid för spontana bakprojekt kan. Med inspiration från min syster, så låg ingredienserna redan och lurade på hyllorna i skafferiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.