Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Fröknäcke - örter & havssalt PrintFörfattare. Det är lite ”knäckigare” och kraftigare än mitt recept på Fröknäcke och jag gillar att prova nya saker =) Varken havregryn eller vetekli (skalet från vetet) innehåller gluten MEN när de hanteras så kan de komma i kontakt med gluten så är du glutenallergiker så fungerar ju inte vetekli, havregryn går att köpa helt glutenfria
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Jag äter mitt fröknäcke gärna med en tjock skiva brieost på men det är gott att äta med bara lite bregott på också
Min arbetskamrat Inga-Lill bjöd på gott snacks till kaffet i fredags. Hon hade bakat kex/knäckebröd. Det finns ju många såna här recept men det hennes är det godaste jag smakat
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Så här gör du. 60 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret
Fröknäcke 1 plåt. Så lätta och så spröda knäcke, med en insats på ca 2 min (+40 min i ugn) och så har du dina hemgjorda knäckebröd redo för veckans frukost
Det går att hitta hur många recept som helst på nätetnär man letar på fröknäcke. Jag har plockat ingredienser från flera olika recept till mitt knäckebröd och det är så gott, riktigt beroendeframkallande
Idag bakar jag fröknäckebröd som är supergott, receptet är hämtat från Birgitta Höglunds mat. . Känner att jag börjar få orken tillbaka, har haft en ganska långdragen förkyldning som satt käppar i hjulet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.