-) Sen åkte pappa och jag iväg och handlade havskräftoroch musslor som vi skulle ha till förrätt. Mellan varven förberedde jag maten inför kvällen och pappa hjälpte mig att fjälla Gösen som vi skulle äta
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Fisken panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Det går varje dag repriser av både Gordon Ramsay´s och Jamiel Oliver´s matlagningsprogram som jag inte sett förut och jag suger åt mig alla bra tips och härliga maträtter som görs
Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta med vitlökssmak. Har faktiskt inte gjort så mycket idag, bara plockat lite i växthuset och planerat
Stekt gös med god sås och ugnspotatis. Smaken fungerar både till kalla röror och i varma såser. Stek gösen i rikligt med smör med köttsidan ner i någon minut tills fisken har fått lite färg
Idag blev det Panerad kyckling, potatisstrimlor och currysås. Idag startade vi dagen med en sommar jeepträff, Millian och Milton har sovit över så vi stack tidigt… det vill säga när vi fick upp Milton
Stycka kycklingen i lår, ben, vingar och bröstbitar. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Doppa varje kycklingbit i de uppvispade äggulorna och därefter i ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.