Lammlägg med rotfrukter. Servera med sallad. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Servera – Potatisgratängen med två tjockare skivor lamm, persiljeröra och de sötsyrliga morötterna. Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Potatisgratängen har smaksatts med chevre, men denna kan uteslutas om man så önskar
Påsken närmar sig med stora steg (märk väl att vi inte skrev "stormsteg", för ovanlighetens skull är det faktiskt helt vindstilla här på den södra kusten
Snart är den här, PÅSKEN och den är start förknippat med lamm. Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
- Tag olika köttstycken av får/lamm, tex, en hel fårsadel (karré),lårbenstek (fårfiol), eller bara läggen, salta och peppra lätt ochgnid in köttbitarna med allehanda örter, timjan, rosmarin, körvel,libbsticka och vitlök, ge köttstyckena också lite god olivolja, somen sista smörjelse, packa därefter in allting i ordentligt medaluminiumfolie och sätt det över i den föreldade jordugnen
Hör med din slaktare eller där du köper kött. Denna rätten smakar fantastiskt och den bara smälter i munnen av det möra lammköttet, med alla dessa smaker som gifter sig så bra tillsammans
Skölj av lammbogen och lägg den i en stor ugnsfast gryta eller form, helst med lock. För de som så önskar är det gott att krydda lite extra med lite koriander, spiskummin och en stänk kanel
Häll olivoljan i en stor stekpanna eller gryta med lock. Rör ihop en pressad vitlöksklyfta medmedelhavsyoghurt, salt, peppar och några droppar olivolja
Lammstek med fördel. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.