Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt dem sedan medan du rör runt. Drömstadslimpa bakat påsurdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Efter det sista gångna dygnet är degen färdig att baka med. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. På dag 4 tillsätter du 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl
Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller påmed lika delar mjöl och vatten. Mata degen med nytt mjöl och vatten ca en gång i veckan så håller den sig fräsch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.