Igår när vi åt hamburgare så gjorde jag en coleslaw med smak av ingefära och päron som vi hade till. Idag har vi varit hos mina föräldrar på middag och det bjöds på kålpudding
Blanda såsen med kålen och moroten, smaka av med svartpeppar och honung. En variant av coleslaw. Strimla 350 g vitkål/spetskål och finriv 1 morot. Lägg i en skål och häll sedan 1 tsk salt och 2 tsk vitvinsvinäger över, låt stå några minuter. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 2 dl riven cheddar, 1 finhackad grön chili och skurna örter (jag tog persilja denna gång). 1 tsk salt och
Coleslaw med avokado, melon och groddar PrintFörfattare. Blev så fräscht och gott och jag älskar ju lite hetta så jag hade min älskade chilisauce från Delidas i också
Nytt år och nya idéer. och lite ägg. och lite allt möjligt. Coleslaw med rökt fisk (2 port. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
Rör ihop resten och häll ihop med kålen och löken. se Raw coleslaw. Raw coleslaw1 litet vitkålshuvud1 rödlök2 dl sour cream1 tsk dijonsenap1 msk linfröolja (eller annan olja)1 mak citronsaftHimalayasaltSvartpepparStrimla vitkålen och rödlöken. Pestofyllda tomater (2-4 st)2-4 stora tomater (2 bifftomater eller 4 vanliga)1/2 kruka färsk basilika2 msk pinjenötter2 msk näringsjäst1 msk olivolja1 msk citronsaftHimalayasaltSvartpepparSkär locket av tomaterna och gröp ur det blöta i dem (spara de köttiga väggarna)
Tahini är en väldigt bra bas till olika dressingar, den ger en krämighet och så smakar den ju mumma. Den här veckan bjuder jag på en riktigt enkel variant på coleslaw
Ett annat recept på coleslaw, med rättika och smaksatt crème fraiche, hittar du här. Kål och ananas gifter sig bra ihop, och salladen är jättegod både till hamburgare, grillad korv och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.