Vi köpte KRAV-märkt benmjöl som vi hade på och sedan dess har tomaterna sett bättre ut, nästa år ska vi blanda i lite av benmjölet i jorden från början
Idag bjuds det på en kryddig och god potatisrätt från Uganda. Man skulle ju kunna tro att vi hade tröttnat på potatis vid det här laget, men så är faktiskt inte fallet
Vi hoppade över pizza idag och gjorde hamburgare istället. Var lite snålt med grönsaker hemma och ingen vill gå till affären men det fanns så att vi kunde göra dressing och lägga på ost och tomat
Tänk på att biffarna kommer att behålla sin storlek på grillen, till skillnad från köttbiffar. Stek tills nästan all vätska har reducerats bort och ställ av stekpannan från värmen
Gör eget hamburgerbröd om du har gott om tid, eller köp köpebröd med gott samvete om du som jag fortfarande inte har återhämtat dig från förra brödbaket då treåringen fick tag i saltkaret och vände det upp och ner rakt ner i smeten
salt & peppar. Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska. salt & peppar. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare
En av de charmigaste platser jag besökt är Kefali på Kreta. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
Kolla med en termometer om du är osäker på om dina hamburgare är färdiga. De finns ju människor som reser världen runt för att hitta den perfekta hamburgaren och sen finns de människor som köper färdigpressade hamburgare i frysdisken
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
Här kommer receptet på Köttkorv från Farmors kokbok. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.