Botten100 g smör 300 g digestivekex. 1Fyllning10 gelatinblad 0,5 dl vatten 800 g Philadelphia Original 100 g yoghurt 2 tsk vaniljsocker 250 g florsocker 2,5 dl vispgrädde 1 limefrukt, saften (om du vill ha en friskare smak)
Gör därefter ärtpurén och håll den varm undertiden som fisken tillagas i ugnen, använd en termometer till fisken för bästa resultat så slipper du tugga på en torr eller halvrå firre
Aubergine smakar i mitt tycke inte något vidare som halvrå. Experimentlusten slog in här förra veckan när jag bläddrade i fruns LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson
Antingen har de inte funnits alls eller så har de varit fruktansvärt kemiska och av den där riktigt dåliga sorten av osande pulverbea som man mest bara ätit när det inte funnits något annat val och som mest får mig att tänka på trötta, flottiga och halvråa potatisklyftor och sega billiga och sönderpepprade fläskotletter från några av mina sämsta matminnen från nittiotalets barndom
Men inte för kort heller, såvida man inte gillar halvrå lever. Trots att jag gnäller över att förpackningarna i frysen verkar föröka sig går det faktiskt neråt
Ägget är halvrått och det ska det vara. Jag minns första gången jag åt en caesarsallad. Jag var 15 år och på skolresa i London, när jag serverades detta på Planet Hollywood
antingen får man äta korven halvrå då man inte orkar kämpa mer. Vi ska ju iväg till skogen ikväll med Linus klass och ha avslutnings grillkväll nu inför 7an
Väl hemma fick jag den strålande idén att lägga in "sill" på mormors vis, men med portabellochampinjoner och morötter istället för den där slemmiga halvråa fisken som allätarnas julbord kryllar av
)mosade cornflakes, ½ literrostade solroskärnor, någon deciliterolja, ganska mycket och rejältBlanda allt samman i en bunke medan fiskenkokar i 3 minuter (behövs inte hemma om man inte vill)och tiden är ju beroende på vilken fisk man har, inte för länge,den ska knappt vara halvrå
Tänk på att steka auberginen ordentligt, halvrå aubergine gör ingen glad. Att slänga ihop en paj till middag är ju aldrig fel, speciellt eftersom nästan allt som finns i kylen kan blandas ihop
Putsa och torka av några filébitar av hälleflundra, lägg dem i en lagom stor kastrull där fiskbitarna ryms ligga i botten på kastrullen utan att ligga på varandra, häll över mjölk just så att det täcker, ½ tsk salt och några varv ur pepparkvarnen och så låter du allting få ett ordentligt uppkok, ta av värmewn och lägg lock över , låt stå i 4 minuter då är fisken klar, varken för torr eller halvrå, men just lagom, saftig och län och otroligt vackert vit i färgen
För att riktigt fira det gamla året så passar jag inte bara på att göra en årskavalkad utan jag bjuder också på en lista av de mest besökta recepten under 2017
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.