Halstrad torsk i kryddig vinlag med potatiskräm
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg torskfilé utan skinn
  • rapsolja till stekning
  • salt och peppar
  • Vinlag med saffran
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • ½ g, 1 paket, saffran
  • 1 ½ msk salt
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 bit kanelstång
  • 2 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 spansk pepparfrukt, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdigköpt kryddblandning)
  • färska örter: 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och en kvist dragon eller ½ tsk franska örter (färdigköpt kryddblandning)
  • Potatiskräm
  • 500 g skalade potatisar
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • saft och rivet skal av en ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått socker
  • 2 äggulor
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.