Servera genast med ett gott vitt vin, och här rekommenderas vin på druvan Sauvignon Blanc, gärna från Marlborough området i New Zeeland, där vinerna ofta har härliga smaker av lime, krusbär och sparris
Skär bort svålen och skär sidfläsket i stavar. Lägg sidfläsket på kycklingen och rulla ihop. 200 g varmrökt sidfläsk. Kycklingrullader600 g kycklinglårfilé 200 g varmrökt sidfläsk tandpetare salt smör, till stekning
Strö på ett lager gruyèreost, gul lök, sidfläsk och lägg på svartkålsblad. 300 g rökt sidfläsk i bit, tärnad. Topping2 gula lökar, tunt skivade 300 g rökt sidfläsk i bit, tärnad 200 g gruyèreost, riven 200 g svartkål svartpeppar 2 dl gräddfil 1 kruka gräslök, finhackad solrosskott
Plocka rosmarinbladen från kvistarna och hacka fint, skär sedan vitlöken så tunt du kan. Skär ner sidfläsket i mindre bitar och dela svampen på mitten, det går även bra att riva eller skära svampen
Igår kväll spann vi vidare på temat lyxpizza och vi köpte tunt tunt skivad vedrökt sidfläskfrån Jokkmokks korv & rökeri från den manuella delikatessdisken i vår mataffär
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Fiskbilen från Lomma har ibland färska musslor och då gäller det att passa på. Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.