Halloweenkaka med pumpa
Milda.se
Milda.se

Halloweenkaka med pumpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g butternut pumpa
  • skalad och tärnad
  • 7 tsk vatten
  • 200 g Milda mat- och bakmargarin
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl rårörsocker eller rörsocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl florsocker
  • 5 dl vatten
  • ev. pyntgelé
  • godis och annat gott till dekoration

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader C.

    Skala och skär pumpan i småbitar. Lägg i en ugnssäker form med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10-20 min (eller tills pumpan är helt mjuk). Mixa sedan pumpa och vatten med en stavmixer till en slät puré. Ställ åt sidan.

    Smöra och mjöla en springform med avtagbar kant ca 24 cm i diameter.

    Lägg rumsvarmt margarin, strösocker och rårörsocker i en skål. Vispa sedan allt sammans poröst

    Knäck i äggen, ett i taget och fortsätt vispa under tiden för att få smeten luftig.

    Tillsätt pumpapurén försiktigt och rör om.

    Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, sikta sedan mjölblandningen ned i pumpasmeten och blanda ordentligt

    Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 min. Kolla med en provsticka om kakan är klar. Är stickan torr, då är kakan klar.

    Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under bakduk innan servering.

    Glasyr: Blanda 3 dl florsocker och 0,5 dl vatten till glasyr och bre över kakan när den har kallnat. Pyntgelé, godis och annat kul kan sedan fästas i glasyren för att göra kakan ännu festligare.

    Tips: Vill du variera smaksättningen på kakan, kan du tillsätta rivet skal och saft från en apelsin i pumpapurén.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.