Några små trekanter stekt tortillamed någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Lägg sedan löken i kastrullen tillsammans med kycklingen och creme fraichen. När kycklingen och såsen har kokats upp tillsammans och blivit varm så har du i det i tortillasbröden och rullar dem
Detta med ”tacos”. Sist vad det grönkålshummus, nu blomkålstortillas. Ni med barn vet vad jag pratar om. Dessa blir lite tjockare, och inte lika tåliga som ”vanliga” tortillas
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Man kan äta Tortilla Española både varm och kall, som ensamrätt tillsammans med korv eller annat kött, som tapas (skuren i kuber med tandpetare i) eller som en del i en picknick
Blanda oljan med citronsaft, vitlöksklyftor, sambal oelek och lite salt och peppar. Skär tomaterna och äpplet i små tärningar, hacka rödlöken (salladslök går också bra)
Superfinhacka löken, ca 1x1 mm, blanda den med tomatkrosset i en skål. Tomatsalsa. Ett himla bra tacobehör om man vill lyxa till slentriantacosen på fredagsmyset, skippa burksalsan och blanda ihop denna själv
Värm tortillabröden. Fräs färs, lök, vitlök och svamp i en stekpanna med smör. Fyll bröden med köttfärsröra, sallad, tomater, avo-kado och en klick crème fraiche
För ett par helger sen fick Nora bestämma middag och hon ville ha Crispy Chicken medtortillas. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.