Kakan passar både som efterrätt och till alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Skillnaden är att maten räcker till så många fler när man lagar den i långpanna. Ädelkyckling8-10 portioner4 dl ris8 dl vatten2 tsk salt2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar6 dl vispgrädde280-300 g ädelost300 g färska champinjonerTill servering SalladGör så härKoka riset i saltat vattenSmörj en långpanna och bred ut riset i denLägg kycklingbitarna ovanpåKoka upp gräddenDela osten i mindre bitar och rör ner i gräddenRör tills osten smältHäll såsen över kycklingen och risetSkiva champinjonerna och lägg dem ovanpåGratinera i 225 grader i 15-20 minLasange är perfekt mat att laga i långpanna
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
En snabb och så enkel laxsås som vi just har inmundigat med lite pasta till. )Men som sagt var så är vi inga vädersiare så därför beger vi oss istället över till det vi kan, nämligen laga mat
Ett superenkelttilltuggtill glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Låt pepparkakspinnarna svalna och servera dem sedan tillsammans med ädeloströran
Börja med att mixa kakorna (med fyllningen och allt), till smulor i en mixer. Sen kan du forma smeten till bollar (om du vill ha vanliga runda cake pops) eller platta ut mellan lite bakplåtspapper
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.