Lägg lite sylt i botten och fyll på med vaniljkräm till toppen och lägg på ett hallon. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills de fått färg och är frasiga i bottnen
Igår blev det klassiska vanligamazariner, men även en chokladvariant. Jag följde receptet nedan, men i chokladvarianten la jag till ett par matskedar kakao i både mördeg och fyllning
Ingredienser Portioner. ca 15 st Mördeg 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g) 2 msk strösocker 75 g smör 1/2 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 75 g smör 1 1/2 ägg rivet skal av 1 citron 1 tsk kardemummakärnor 5 färska fikon Lägg till i inköpslistan
Jag åt och glufsade och funderade på varför jag inte lagat det oftare. Blanda samman mjölmix och salt. Rör ner äggen och tillsätt sist det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.