Maräng men kokosglass och lemon curd, foto. och rivet skal. Maräng. Maräng med kokosglass och lemon curd . Vispa äggvita, citronsaft och ½ dl socker med elvisp till ett vitt skum
Kola och Hallonpaj toppad med marängoch färska hallon, en riktig hallondröm. Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
Så jag gjorde om det, (att jag inte hade hunnit fotografera desserten första gången kan också ha bidragit) minskade mängden kanel, ökade marängernaoch lät dem vara hela istället för krossade och plötsligt var receptet perfekt
Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Fem vitor fick bli maräng. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
Ansa och skala rabarbern, dela i en cm. krossade marängen samt en kula hallonsorbet. krossad maräng. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka utan lock i ca 15
Vid servering lägg marängenoch den vita moussen på jordgubbsmoussen. Det som blev fel var att jag inte hade en tillräckligt hög springform utan fick göra den i två formar och försöka lägga ihop dom , det gick sådär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.