Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len
Idag har jag gjort chokladcupcakes med choklad. Chokladfrosting. Det är inte så ofta jag kombinerar choklad med choklad, men å andra sidan - varför inte
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandingen i äggsmeten. Dela oreokakorna och lägg den halvan med vaniljkrämen i muffinsformar (krämen uppåt) De andra halvorna sparas till frostingen och dekoration
Täck med plastfolie och ställ kallt en stund. Vispa smör fluffigt och vitt. Häll ner sockret och glukosen i det smälta smöret och låt det puttra på medel värme tills det börjar få en lite kolabrun ton
När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake medvitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott
Sedan är det bara att bre eller spritsa på muffinsen och dekorera med en jordgubbe. Idag hade jag inte alls några planer på att baka egentligen, men så ringde min man från jobbet och sa att en kompis skulle komma förbi på kvällen
1) Sätt ugnen på 150 grader2) Vispa ägg och socker pösigt3) Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten4) Tillsätt olja och morötter5) Häll smeten i formar, ( jag får aldrig plats med hela smeten i 12 formar)6) Grädda i mitten av ugnen 12 -15 min. 60g smör4dl florsocker1 tsk vaniljsocker100g philadelphiaostskalet av en limeVispa alla ingredienser med elvisp
Cupcakesen blev bättre än förra gången, åtminstone till konsistensen, men igen tyckte jag inte man märkte någon vaniljsmak - men meningen med vaniljcupcakes är kanske att de skall vara ganska neutrala i smaken
Finalen tittade jag på hemma hos Sanna, med ett gäng härliga flickor. Sanna bjöd på underbar mat, kycklingfilé, fläskfilé, köttbullar, små västerbottenpajer, potatisgratäng, vitlöksbröd och sallad
och tänk där i kylen stod en paket med laktosfri fil (en liten lämning från påskbesöket) inget som vi i vanliga fall äter så den kommer att stå där och bli gammal innan jag häller ut den
Fyll dem medchokladfrostingen. Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.