En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Olivolja, hallonbalsamico, lite salt och svartpeppar. Med uppgiften att laga mat till två karlar som jobbat hårt med trädäck bestämde jag mig för att kött och potatis var en bra utgångspunkt
1-2 tsk hallonbalsamico. 1-2 tsk hallonbalsamico. I början av maj så var vi ett gäng glada bloggare som drog igång Månadens Gröna som är tänkt som inspiration för dig som vill äta mer grönt
På dessa ringlade vi hallonbalsamico. Som ni vet har jag min semester bakom mig, men jag försöker utnyttja varenda ledig sekund för att njuta av sommaren
Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter. Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat
1/2 dl balsamvinäger (gärna hallonbalsamico för ännu härligare smak och färg). 1/2 dl balsamvinäger (gärna hallonbalsamico för ännu härligare smak och färg)
Det kan kännas onödigt att köpa hallonbalsamico endast för den här salladen, men var inte orolig. Det här räcker till minst fyra personer som tillbehör500 g prästost2 tsk salt2 tsk socker1 msk flytande honung4 msk olivolja1 msk hallonbalsamicoSvartpeppar efter egen smak1/2 dl finhackad gräslök2 knippen spänstiga rädisor2 huvuden romansallad. 1 msk hallonbalsamico
Rör ner vatten, fond, hallonbalsamico och de krossade enbären i grytan. Sätt ugnen på 250º. Skala, dela och koka palsternackorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter
Tomatsorbet serverad på basilikablad med droppar av hallonbalsamico. Kanske ingen glass man vill äta i en jättevåffla, men serverad på ett färskt basilikablad är tomatsorbet en fantastiskt frisk och välsmakande upplevelse – perfekt som mellanrätt på en finare bjudning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.