Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent. Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
(½ msk Limoncello + ½ msk vatten). Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgrädde och färska hallon
Alla har vi någon del av de tre elementen, vata (luft), pitta (eld) och kapha (jord) i oss men oftast är det ett eller två element som dominerar, vilket gör det svårt att ringa in just vilken personlighet jag är
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Glutenfritt sodabröd medsolrosfrönoch teff. Brödet blir saftigt, näringsrikt, proteinrikt och gott. Typen är brittisk fullkornsscones eller irländskt sodabröd (soda bread – ”soda” syftar på bikarbonat) med ägg i degen
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Jag misslyckades första gången för då gräddade jag botten för länge så det blev förödande stora sprickor i den nästan omöjlig att rulla ihop (för jovisst lite sprickor ska det ju vara men den ska ju gå att rulla ihop och inte vikas ihop)
Fjorårets hallonplock drogs fram från frysen och gav [. ll Dessa blev dagens läckra mumsbomber – och eftersom det är fredag och äntligen helg så lyxade jag til det med lite sockerfri kristyr på – awesome
Med tanke på att jag hade både färska hallonoch blåbär passade jag på att gör en paj. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
Vispa philadelphiaosten mjuk, vänd ner gräddblandningen och vispa med elvisp några minuter, är den lite lös kan du vispa lite längre eller låta den vila en stund i kylskåp, annars brer du på krämen över kakan (känn så kakan inte är varm) och strör jämnt ut hallon över hela kakan och rullar ihop den
I Congo där jag bodde som barn var ett av nöjena att pilla ur de färska jordnötterna (eller nguba som det heter på lingala) ur jordnötsbaljorna och sedan rosta dem i vedspisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.