Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Då får jag väl dela med mig av mitt lilla fina recept nu inför fettisveckan
Den här enkla och goda fisken har mamma gjort många gånger och receptet kommer från Hirams kokbok. Det här är en allt-i-ett-maträtt som man inte behöver förbereda eftersom man använder ett fryst fiskblock
och peta inte i ögonen). Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
honung), innehållet från vaniljstången, kakaon, havregryn och kaffet med händerna i en bunke. Det går så klart att byta ut fruktsocker mot vanligt socker, för den som inte bryr sig om det
Jag tycker den ska vara riktigt krämig och absolut inte flottig och smörig, stavarna ska vara handskurna och ansovisfiléerna får gärna ligga för sig själv i ett hörn
En hushållsassistent är bra att ha eftersom degen ska knådas länge, hoppas att du har en bättre maskin än Kitchen Aid för den är ett skämt om du inte ska vispa grädde då (köttkvarnen ska vi inte prata om för den klarar bara kokt potatis och file) Tänkte nästan filma när den hoppade runt på diskbänken och nästan jazzade ner i diskhon
Det är intebehagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara. Första gången för mer än ett år sedan hade jag så ont i hals, nacke och huvud i två veckor efter behandlingen att jag tänkte, aldrig mer men det blev bara bättre så jag är nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.