Blanda alla ingredienserna till kanelkletet och smuldegen. Klicka ut muffinssmeten till hälften i muffinsformar, lägg en klick kanelklet och täck med med smet
Idag ska det vara stora cupcakes, helst med både fyllning och frosting eller någon annan topping. Jag föredrar en mindre muffins, gärna med några bär eller bitar frukt, som ger de mjuka kakorna en lite friskare smak och dessutom gör dem saftiga
Äpplen, äpplen och åter äpplen. Och jag har faktiskt hunnit reprisera det flera gånger sedan dess. Smält kokossmör och kokosolja i vattenbad och låt det svalna
Frukt, nötter och dylikt i bakverk - underbart, om du frågar mig. Jag höftade lite och kreerade en plåt muffins med smak av äpple, kardemumma, hasselnöt och russin
Den här gången läste jag lite slarvigt och bytte i huvudet ut farinsocker till ingefära. Man skulle rulla äppelbitarna i kanel och farinsocker innan man stack ner dom i smeten så det gick ju precis lika bra med kanel och ingefära
Och för kroppen. Annars är jag egentligen ingefan av fikabröd, och har aldrig varit. Och visst äter jag kakor utan vete och socker, men bara vid festliga tillfällen eller när jag har gäster
Det tilltalar mig inte och jag är riktigt usel på det. Och det gjorde jag. Dessa morots- och äppelmuffins är i alla fall semi-nyttiga och mättar snabbt när blodsockret dalar på eftermiddagen eller mellan frukost och lunch
De här goda banan- och äppelmuffinsen gjorde jag till dotterns ettårsdag. Skala och riv äpplet. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggen tillsammans med mjölken och smöret
Marcos Dulce de Leche pannkakor tårta och äppelmuffins. I vilket fall så firade vi Marco i helgen som gick med kalas för lite släkt och några kompisar till Marco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.