Serveras med kokt potatis. Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens. Klipp ner soltorkade tomater i grytan och repa i lite timjan, och låt det sjuda med de sista
Och dessutom gillar jag att äta mat som inte fraktats runt hela vår planet för att landa på min tallrik (med det tyvärr inte sagt att jag inte äter mat som fraktats runt)
Bryn dem i en varm pannan, krydda med salt och peppar (sparsamt). Koka upp grytan med crème fraiche. Kvarta champinjonerna och stek dem med lite smör, salta och peppar
Häll upp i en teflonpanna, (alternativt långpannan med ett bakplåtspapper i botten (helst av teflon så bränner inte rotfrukterna fast och du slipper skura långpannan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
En mustig höstgrytamed skogskänsla. snabbt i en gryta tillsammans med. Krydda med lite salt och peppar. Smaka av med lingonsylt, salt, peppar och färsk timjan
Fräs Trattkantareller / Trumpetsvamp i smör och krydda med salt och peppar. Red till önska konsistens med Maizena, potatismjöl, arrowroot eller liknande
Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Fransk Höstgrytamed passande vin PrintFörfattare. En god värmande mustig höstgryta. Håller ni inte med. Och min favorit på höstgryta är en fransk höstgryta även känd som Burgundisk köttgryta eller Boeuf Bourgignon
Vad jag älskar mest är alla de fina färgerna, vi äter ju med ögat också. Marinerade rotfrukter i vitlök, salt, svartpeppar och olivolja som är gott att serveras till kött och kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.