KeyLimePie är en storfavorit som både är söt och syrlig på samma gång. När jag var och kikade i vår lokala butik hade de så otroligt billig lime billig att jag inte kunde motstå att shoppa med mig en stor påse
Klicka på över limefyllningenoch ställ in hela pajen i ugnen. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen
Så kände jag häromdagen och då bestämde jag mig för att prova att baka Keylimepie bars. Jag är alldeles för dålig på att använda mig av citrusfrukter när jag bakar, det blir så lätt att jag fastnar med våra vanliga svenska bär och äpplen
Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka keylimepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
Pajen vi pratar om är en amerikansk kändis vid namn Keylimepie, säkert har du hört talas om den tidigare, som görs på kondenserad mjölk, äggulor ochlimesaft
vispad grädde ochlimeskivor till garnering. Då var det måndag igen, och idag har vädret varit lika regnigt och grått som igår, då vi vallade våra Stockholmsgäster på det öländska Alvaret i snålblåst och sidoregn
Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskaloch vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke
) Jag lägger dessutom till kokos i bottnen, kokos ochlime är en oslagbar kombination. Har du ingen mixer går det bra att lägga i dubbla fryspåsar och krossa med något tungt (hammare, mortel eller kavel)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.