Nya kommentarer. Marja Folcke. 04. februari, 2017 | #. Tror creme fraîche blir bäst då. kanske också vanlig fil, men det är ju rätt löst så anpassa mängd
Och idag blev det sannerligen något extra, i helgen var jag nämligen och införskaffade planksteksbrädor och idag kalasade vi på på varsin härlig plankstek till middag
Tillsätt alla kryddor och vitlöken. Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta
Till förrätt blev det Hummersallad, och sedan till varmrätt Anka med fikonsky. Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskt en av de gamla deltagarna i kockduellen
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad med ost. Det var trevligt att byta ut pastan mot gnocchi, det gick hem hos alla i familjen
Spagetti alla puttanesca4-6 pers500 gram spagettien burk tonfisk i olja2 vitlöksklyftor1 msk avrunnen kapris30 gram sardeller i olja1 röd chili en liten knippa bladpersilja8 svarta oliver utan kärnormalen kanel400-500 gram passata eller krossade tomater1 citronFräsiga smakerTomatröran med tonfisk klar. Spagetti alla puttanesca 30 minute m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.