1 dl
honung och skalade bitar av en apelsin, tillsätt ett knippe basilika, mängd beror på hur mycket smak du vill ha, vill du att den ska vara extra framträdande kan du riva sönder bladen
2-3 ggr
innan du lägger ner de i kastrullen för att skuda i
5 min
använd en potatis press eller en träslev eller något och pressa frukten och basilikan så att så mycket smak som möjligt lämnat frukten och sila sedan vattnet till den kanna eller bringare du ska ha lemonaden i
½ dl
tahini, ½-1 dl vatten, 2-3 msk citronsaft, 2 msk soja, 1 msk honung, 1 klyfta pressad vitlök, salt och peppar. blanda allt i en glasflaska så kan du sätta på kork och skaka runt! :D
1 dl
björnbär, ½ dl olivolja, 1/3 dl balsamvinäger, 1 msk honung, salt och peppar.
1 färsk
apelsin, ½-1 dl olivolja, 1 msk honung, 1-1½ msk äppelcidervinäger, ett knippe färsk mynta, salt och peppar.
1-1½ dl
apelsinsaft, lika del grekisk yoghurt,
1 skalad
fryst apelsin,
1 skalad
fryst mango och
1 riven
morot
1 dl
mandelmjölk,
1 dl
soyghurt med vaniljsmak, jordgubbar, hallon och vattenmelon
Lägg blomkålssmulet i en skål och tillsätt ägget under omrörning rör så att det inte koagulerar, tillsätt hälften av mozzarellan, parmesanen, örterna, de pressade vitlöksklyftorna , salt och peppar
Och slutligen, förbered gärna några olika smårätter, som bönröra, quinoa, såser, linsgrytor, ugnsrostade grönsaker etc på söndagen för supersnabba luncher några dagar in i veckan
Det är gott, kan varieras på massor av olika sätt, billigt går utmärkt att förbereda, perfekt att frysa in hel eller i portionsförpackningar och kan till och med vara riktigt nyttig mat
Här kommer ett tips på en jätte enkel och god jordnötssås som är jätte god till kycklingspett eller som här där jag serverade det ihop med friterad kyckling
Jag har för länge sedan gjort något liknande, men som jag helt enkelt kallade för chokladkaka med kokostäcke, eftersom jag inte visste vad just ryttarkaka var
Här ser ni ett recept på en smuldegspaj som är mycket lättgjord (eftersom det är en smulpaj) och härligt god, samtidigt som den innehåller lite kolhydrater
Supergott. Onsdag och veckan springer iväg, tidiga mornar gör att man är rätt trött på kvällskvisten så det gäller att sova snart om jag ska orka morgondagen på jobbet
Här kommer tre superenkla recept som du lätt hinner med idag eller imorgon fm. Och egentligen är det väl inte så farligt om man gör det någon gång per år men man kan på ett enkelt sätt äta lite smartare för att inte överbelasta matsmältningssystemet, vikten, humöret mm
Grunden brukar vara en köttfärs/kyckling/vegetarisk tomatbaserad sås, en bechamelsås – vit sås, ost och lasagneplattor som man varvar i en ugnssäker form och gratinerar i ugn
Hacka lök och vitlök. Skala morötter och rödbetor. Skär morot, rödbetor och kål i bitar. Fräs lök och vitlök i oljan och tillsätt rotfrukter och kål när löken mjuknat
Många tror att man inte kan äta efterrätt om man vill leva hälsosamt, vilket jag tycker är lite fel. Man kan leva hälsosamt och äta desserter, man måste bara tänka lite utanför boxen och våga prova nya smakkombinationer
Äntligen är jag hemma efter en dag på jobbet och ett träningspass. För det första är det hälsosamt (om man tål kolhydrater), det ger en bra konsistens och mild smak till kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.