-)Ingredienser2 msk rågsurdegsgrund2 dl vetemjöl special1 dl ljummet vattenPå kvällen rör man ihop surdegsgrunden med mjölet och vattnet. Ingrediensersurdegen från gårdagen1 tsk jäst2 dl kallt vatten2 dl vetemjöl special2 dl siktat dinkelmjöl1 dl dinkelmjöl fullkorn1 msk honung1½ tsk saltPå morgonen så blandar man surdegen från gårdagen med jäst och vatten, tillsätt sedan övriga ingredienser. 2 dl vetemjöl special. 2 dl vetemjöl special
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Dag 2, morgonSurdegen och skållningen från kvällen innan100 g vatten200 g solroskärnor75 g linfrö200 g vetemjöl100 g rågmjöl75 g muskovadosocker20 g salt1 ½ tsk fänkålsfrö1 ½ tsk kummin1 ½ tsk anis15 g torkade pomeransskal
Fullkornsdinkel, dinkelsikt & dinkelflingor fick sätta karaktär på degen. 200 g uppfriskad vetesur. 500 g ekologisk vetemjöl. Strö över vetemjöl & låt degen jäsa i ytterligare1 timme. 200 g uppfriskad vetesur. 500 g ekologisk vetemjöl
2dl råg eller vetekross. 2dl råg eller vetekross. När jag och barnen besökte en vän för några veckor sen så bjöd hon på hemlagad fikabröd, fruktsmoothie och nybakat morotsbröd
ca 10 st¼ pkt jäst3 ½ dl kallt vatten1 ½ tsk salt1 tsk honung2 msk linfrön3,5 dl fullkornsdinkel3,5-4 dl vetemjöl specialRör ut jästen i lite av vattnet. 3,5-4 dl vetemjöl special
Det här receptet utgår från ett recept på bloggen som jag har sedan tidigare. Men dessa vegetariska pirogerna passar många och därför får de en egen bloggpost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.