Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Inte så svårt egentligen då det finns så mycket gott att trolla fram, som det här – kycklinggyros. Dela filéerna på mitten till två tunnare skivor och banka ut dom lätt
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Det var rätt så många som nappade på tipset att köpa en rotogrill visade det sig. Nu var det dags igen och den här gången besökte vi Grekland och på min grill fick det snurra gyro på vildsvin
Förberedelserna för gyrosen började tidigt på fredag morgon och då jag gjorde enligt följande. Jag har läst en hel del om att man kan göra gyros med hjälp av sin grill och rotisseriet
Uppskattas speciellt på jobbet så denna lagade jag tidigare i veckan. Köttet är från bodalsgris och jag valde fläskytterfilén för att få en rejäl gryta som också kunde frysas in i små portioner, smidigt att bara ta upp och värma och ekonomiskt med storkok förstås
Här kan du experimetera frisk med egna kryddor, eller om du vill sätta lite röksmak på dina gyros. Gyros eller kebab är något som dom flesta uppskattar
Jag tillagar alltid kött på en låg temperatur i ugnen så det kan inte vara det som är felet. Fläskytterfilé är en ganska tråkig styckningsdetalj tycker jag
Idas goda gryta på fläskytter 800 g fläskytterfilé i skivor smör 2 skållade tomater i bitar 1 dl soltorkade tomater, hackade smått 2 dl färsk skogssvamp 3 dl grädde 3 dl mjölk 3 msk viltfond 1 vitlöksklyfta salt och peppar 1. 800 g fläskytterfilé
600 gram fläskytterfilé. 1. Dela filén i 4 bitar á 150 gram st. 2. Platta ut dem till ganska tunnaste or med hjälp av en utbankare eller en tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.