Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Bryn grytbitarna i olivolja och margarin och krydda med den grekiska kryddan
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
Tänk er en varm kväll i Grekland där man sitter på strandpromenaden med en gyros i handen. Luta er sedan tillbaks och insup medelhavets snabbmat när den är som bäst
Bryn köttet på hög värme, tillsätt därfefter grönsaksfräset, grädde, crème fraiche, tomatpuré och Metaxa, låt allt koka ihop i ett par minuter, smaka av med lite socker, salt, peppar och eventuellt mer gyroskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.