Vispa äggen tills dom är fluffiga ca 1-2 minuter. Ca 2-3 minuter före glassen är klar så blanda i banan-citron saften, chokladbitarna och (valnötterna) sen fortsätt frysa
Efter den smarriga midddagen (som jag berättade om i ett tidigare inlägg) så tyckte vi det var synd om man inte toppade det hela med en god dessert och till vår glädje "hittade" jag en burk Ben & Jerry- glass i smaken Chocolate, Fudge Brownie i frysen
Idag blev det favoriten potatis & sötpotatisklyftor med grillspett av kyckling och en sallad med avocado, spenat,röd lök, röd paprika och gurka som kryddats med färskpressad citron, himalayasalt,cayennepeppar och B- jäst flingor
Bland i sjokoladeblandingen, dekk til og sett kaldt 1-3 timer. ¼ kopp hakket hvit sjokolade¼ kopp hakket mørk sjokolade¼ kopp hakkede pecannøtter¼ kopp hakkede valnøtter¼ kopp halve sjokoladeovertrukne mandler100 g god mørk sjokolade1 kopp melk2 store egg1 kopp sukker1 kopp kremfløte1 ts vaniljeekstrakt1 klype saltBland sjokoladene, nøtter og mandler i en bolle, dekk til og sett kaldt
- /kilot. Idag har jag jobbat dag, vilket innebar att jag tränade EFTER jobbet. ). Inte så ofta det händer men jag måste säga att det var rätt skönt för det var inte mycket folk där en fredag eftermiddag
KÅSEBERGALAMM PÅ BEN. Den väger mellan 2-3 kg och lammet slaktades dagen innan jag köpte steken. Tid ca 7-8 timmar. 1 lammstek med ben ca 2,5 kg. ca 7-8 timmar. 1 lammstek med ben
Havssalt- & svartpeppar från kvarn. Gillar att helsteka med benet kvar, det tillför en extra smakton på det hela och så tycker jag det blir saftigare kött
I spenat finns vitamin K som är jätteviktigt för kroppens benuppbyggnad. Fiskgratäng med spenat & fetaost 2-4 portioner. Den NYA GI-metoden av Lauritzson & Davidsson 2-4 portioner
Inte för att jag är särskilt fitness av mig nuförtiden, jag har till och med sagt upp mitt gymkort. Det är ingen krämig risotto som görs med runt risottoris och berikas med parmesan och annat, utan här använder man helt vanligt svennebanan-ris som får koka klart i de passerade tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.