Busenkelt att göra hemma själv. 375 g socker 150 g vatten 125 g glykos 166 g hallonpuré 8 g citronsyra 32 g gelatinblad 1tsk röd karamellfärg Koka socker, glykos och vatten till 140 grader
Den här efterrätten är väl inte den nyttigaste kanske, men den är annorlunda och lite kul. Jenny bjöd mig på den för ett tag sedan och efter att ha ökat på receptet lite här och var så blev det helt ok till slut
När alla hjärtans dag närmar sig fylls hyllorna i butikerna med geléhjärtan i fina presentaskar. En fin och symbolisk gest, men varför måste det vara så att så fort vi ska köpa presenter vid högtider så måste det vara något med socker i
För hemmagjorda smakar ju faktiskt hallon & jättegott mot för de köpta som jag tycker smakar sådär. Låt geléhallona stelna över natten & rulla dem sedan i strösocker
Värm grädden och häll i geléhallonen. Rör om på låg värme till dess geléhallonen lösts upp i grädden. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst 4 timmar
Gillar ni som jag gelégodis med choklad. Särskilt godis som smakar hallon. När det bjuds på praliner så brukar jag alltid kolla efter chokladpraliner som är fyllda med hallongelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.