Gulcurry består ju till större delen av gurkmeja, det är därifrån den får sin färg, men jag tillsätter ändå extra gurkmeja i min curry - för det är så gott
gulcurry, efter smak. Tillsätt curry och bryn ordentligt. Se till att gröpa ur chilin så du inte får med kärnorna och smaka gärna på chilin innan för det kan variera rejält i styrka
Hacka löken och fräs den, tillsätt sedan grön curry och gurkmeja och låt fräsa med någon minut. Avsluta med att röra i böngroddarna och låt de bli varma
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult. Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.