En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Och vill man kan man ju alltid byta ut currypastan mot en annan färg, röd är gott och vad jag vet finns det grön (som ska vara starkare) oc hsedan en massa specialvarianter
Skal från en halv citron och saft från en halv. 1. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. 2. Koka ärtorna ca 60 min, nästan tills de kokat sönder
4 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn) 340 g majskorn 1 kruka mynta 1 vitlöksklyfta salt och peppar 4 port laxfilé (à 140 g) 1/2 msk olivolja 1/2 påse salladslök (à 125 g) 4 tomater Lägg till i inköpslistan
Här kommer ett ljuvligt gult recept, perfekt för mörka, kalla höst- och vinterkvällar. Just nu smattrar i alla fall regnet mot fönsterrutan, snön kryper raskt undan och lämnar mer och mer mörk mark bar
Jag gör det rätt ofta, för där hittar jag sötpotatis, kokosmjölk, cashewnötter och koriander till en mycket billigare peng än i supermarcaton nära mig (om det ens finns där, vilket inte alltid är fallet)
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Sätt en kastrull på plattan och se till att få upp värmen ordentligt. Häll i olja och hetta upp. Hacka under tiden morötter, svamp, chilifrukt och lök fint
Finstrimla vitkålen i matberedare och skölj väl. Halvera lökarna och skiva dessa mycket tunt för hand. Blanda grönsaker och salt i en stor skål, "slaka" genom att några gånger pressa salladen hårt mot botten, tills vätskan kommer fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.