Det här receptbeskrivningen på Poulet Basquaise, baskisk kycklinggryta, har några veckor på nacken. Min man tog sig så klart vissa friheter vad receptet anbelangar, men resultatet blev strålande bra
Den är mycket uppskattad bland min sons svenska kompisar. Nej, bönor på bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
Ställ i kylen för att stelna och skär sedan i mindre bitar. Förslag på lite olika smaksättningar. (Jag hade inte tålamod att låta min stelna, så den blev lite kletig)
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Låt puttra ca 5 min och smaka sedan av med resten av kalvfonden och, om det behövs, salt och vitpeppar. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Men nu kurrar min mage på bra här så dags att göra mat, tur det går fort. Pasta tar cirka 8 min att koka, vannameiräkorna är redan färdigkokta när jag tar upp dom från frysen så det är bara att tina dom och steka på med lite kryddor. Så denna lunch blir klar på typ 10 min om du tagit upp räkorna ur frysen cirka 1 timme innan så dom hunnit tina. Pasta takes about 8 minutes to boil, vannamei shripms is already cooked when I take them from the freezer, so just defrost them and fry in a little seasoning. So this lunch will be ready in about 10 minutes if you defrost the shrimps from the freezer about 1 hour before. Dagens pastarätt tror jag att jag smaksätter med tomatpesto, det är bara att tillsätta 1-2 tsk i pannan när du fräser på räkorna och sen toppar jag nog med riven parmesan som jag har i en påse. 10 min. 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.