Hetta upp matfettet i en stekpanna. Tillsätt köttet och bryn det i matfettet. Tillsätt Milda cuisine fraiche, buljong, peppar och timjan och låt rätten småkoka ca 6 minuter. 2 msk Milda flytande margarin. 2½ dl Milda cuisine fraiche karl-johan Svamp
Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans med benen och löken. Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Det tvättas länge, får gärna ligga i blöt över natten, och vid kokningen bottnar man gärna grytan med potatis som blir härligt knaprigt och gott lagom tills riset är färdigkokt
Rör sist i mildamat extra och servera med pasta. Stek allt och tillsätt sedan mjöl och tomatpuré. 8 port3 gula lökar2 vitlök solo800 g köttfärs1 stor röd paprika½ dl vetemjöl½ dl tomatpuré1 dl ketchup1 dl chilisås500 g krossade tomater1 torkad chili2 köttbuljongtärningar3 dl mjölsalt, peppar, grillkrydda3 lagerblad2 ½ dl mildamat extraHacka lök och vitlök och bryn i smör, tillsätt sedan köttfärsen. Tillsätt så alla övriga ingredienser utom mildamat extra och låt puttra i 30-40 min. 2 ½ dl mildamat extra
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Blanda ihop allt strö lite matlagningsmjöl över, rör om. Matlagningsmjöl. 2 tsk tomatpuré. Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Passar perfekt som bjudmat. Skaka om och rör ner i grytan. Lägg fläskfilén i kastrullen igen och tillsätt crème fraiche, soya, vispgrädde, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.